Nieuws & Evenementen

Nieuwe afvalenergiecentrale ISVAG: openbaar onderzoek van start

Het openbaar onderzoek voor de geplande bouw van de nieuwe afvalenergiecentrale van ISVAG is van start gegaan. De bekendmaking van het openbaar onderzoek over de aanvraag van de omgevingsvergunning is officieel aangeplakt.

De Vlaamse administratie heeft het dossier van de omgevingsvergunning volledig en ontvankelijk verklaard. Dat is een essentiële stap in het vergunningstraject van ISVAG. Meteen is ook de behandelingstermijn van 120 dagen gestart.

Eerst volgt nu het openbaar onderzoek en een publieke hoorzitting die de stad Antwerpen organiseert. In een latere fase komen de adviezen van de betrokken administraties, en tenslotte worden alle adviezen gebundeld in één advies voor Vlaams minister van Omgeving en Milieu Joke Schauvliege.

De minister van Omgeving en Milieu neemt uiterlijk in maart 2019 een beslissing over de vergunning voor de nieuwe afvalenergiecentrale van ISVAG, die in de toekomst elektriciteit zal leveren aan 35.000 gezinnen of duurzame warmte via een warmtenet aan 40.000 gezinnen en bedrijven in de buurt.