Nieuws & Evenementen

Werkbezoek aan warmte@zuid en Blue Gate Antwerp

ISVAG heeft op 22 oktober een werkbezoek gebracht aan warmte@zuid en aan Blue Gate Antwerp, twee plekken in de stad Antwerpen die in de toekomst verwarmd zullen worden met restwarmte van ISVAG. Het werkbezoek vond plaats op uitnodiging van netbedrijf Fluvius.

Warmte@zuid is actief is in de nieuwe woonwijk met zicht op de Schelde, Nieuw Zuid. Het consortium warmte@zuid zal er duurzame warmte leveren aan alle 39 gebouwen die tussen 2014 en 2030 zullen worden gebouwd. 

Het duurzame karakter is een van de grootste troeven van het nieuwbouwproject. Zo zullen de woningen, de winkels en de kantoren worden aangesloten op een warmtenet. Vandaag staat er een gasgestookte warmtecentrale, maar op termijn zal Nieuw Zuid aansluiten op het stadsbrede warmtenet dat gevoed zal worden met restwarmte van de geplande afvalenergiecentrale van ISVAG.

De delegatie van ISVAG hield ook halt aan Blue Gate Antwerp, het eco-effectieve, innovatieve en watergebonden bedrijventerrein dat tussen Nieuw Zuid en Hoboken wordt aangelegd. Op Blue Gate Antwerp is de aanleg van een lokaal warmtenet gestart, dat in de toekomst eveneens zal aansluiten op het stadsbrede warmtenet. 

De gasgestookte centrales zullen later ingezet worden als back-up en piekcentrales van zodra ISVAG de warmte levert.

Meer weten over warmte@zuid: http://www.warmteatzuid.be/
Meer weten over Blue Gate Antwerp: https://www.bluegateantwerp.eu/