Veiligheidsvoorschriften

Het bedrijf dat u bezoekt is in werking. Dit wil zeggen dat u als bezoeker een effectief zicht krijgt op een werkende restafvalverbrandingsoven, maar ook dat een bedrijf in werking bepaalde gevolgen met zich meebrengt inzake veiligheid voor u als bezoeker.

1. U draagt gesloten schoenen met lage hakken en een antislipzool.

Dit is een voorwaarde om het bedrijf te bezoeken. De verschillende verdiepingen en plaatsen binnen het bedrijf zijn verbonden met open beroosterde looppaden. Hierop is het onmogelijk te lopen op hoge of dunne hakken. In al onze afdelingen kan tijdens de normale werking van het bedrijf een onderhoudsploeg aan het werk zijn voor het normale onderhoud van onder andere looproosters en werkvloeren. Gladheid is normaal gezien uitgesloten, doch bij een natte ondergrond is het een goede zaak om zo stevig mogelijk met beide voeten op de grond te staan.

2. U draagt binnen de fabrieksomheining steeds een veiligheidshelm en -bril.

Aangezien dit element een voorwaarde is voor iedereen in het bedrijf, is het duidelijk dat voor bezoekers geen uitzondering kan gemaakt worden. De open bedrijfsruimte is ongeveer 30 meter hoog. U weet uit de vorige paragraaf dat de loopvlakken uit open roosters bestaan. Een vallend voorwerp is weliswaar een uitzondering, toch is het risico bestaande. Op het terrein geldt tevens een rookverbod voor de bezoekers.

3. U bent een bezoeker.

Binnen ons bedrijf staat u steeds onder toezicht (begeleiding). Het is daarom belangrijk de richtlijnen van uw begeleider nauwkeurig op te volgen en steeds als groep bijeen te blijven.

4. Het is belangrijk om de instructies van uw begeleider goed te volgen, immers hij of zij geeft ook veiligheidsinformatie.

Voorbeeld: plaatsen waar u in contact kan komen met hete oppervlaktes (tenslotte verbranden we in dit bedrijf afval...) met een mogelijke brandwonde als gevolg.

5. Bij brand of calamiteit volgt u stipt de instructies van uw begeleider op.

Hij of zij zal het nodige doen om u op een veilige en snelle manier te evacueren. U blijft samen op het evacuatiepunt tot de preventieadviseur u de toelating geeft om het fabrieksterrein te verlaten.

De directie van ISVAG wenst u een leerrijke en veilige rondgang toe.