Nieuws & Evenementen

Week van de Afvalophaler komt eraan!

Mooi nieuws: de Week van de Afvalophaler is in aantocht, de jaarlijkse hoffelijkheidscampagne van VVSG en Interafval die dit jaar op 20 november van start gaat. 

Tijdens de 'Week van de afvalophaler' willen we in gans Vlaanderen een 'bloemetje' gooien naar de afvalophalers en de parkbeheerders van de recyclageparken.
Dagelijks staan ze voor onveilige situaties zowel in het verkeer als op het recyclagepark. Dit kan zijn een voertuig dat de ophalers de pas afsnijdt, bumperkleven, onophoudelijk getoeter of intimiderende gebaren. In zeldzame gevallen leidt dit tot fysieke confrontaties.

Via de 'Week van de afvalophaler' zetten we het werk van de ophalers en de medewerkers op de recyclageparken in een positief daglicht. Door hun werk raakt elk gezin in Vlaanderen op een efficiƫnte manier zijn afval kwijt. ISVAG roept iedereen graag op om tijdens deze week de afvalophalers en parkbeheerders extra te bedanken voor hun werk!

De afvalophaling blijft overigens kampioen inzake openbare dienstverlening en tevredenheid bij de Vlaamse burgers. Dat blijkt uit de jongste SCV Survey, die de evolutie van de tevredenheid van de burgers met de openbare voorzieningen tussen 2007 en 2016 in kaart heeft gebracht.  Uit de studie blijkt dat de huisvuilvoorzieningen al sinds de jaarlijkse meting in 2007 erg goed scoort, met dank aan de gemeenten en de intercommunales!