Nieuws & Evenementen

ISVAG neemt deel aan Open Bedrijvendag op 7 oktober!

ISVAG zet de deuren open voor het grote publiek op zondag 7 oktober, tijdens de Open Bedrijvendag. Wij tonen u hoe we energie halen uit het huishoudelijk restafval van meer dan 1 miljoen inwoners in de regio Antwerpen. Hoe wordt het afval verzameld, hoe zetten we afval met de Best Beschikbare Technologie om in energie, en hoe worden de emissies tot het minimum beperkt? En hoe zien onze plannen voor de bouw van een nieuwe afvalenergiecentrale eruit? Ontdek het op Open Bedrijvendag!

Wat we doen?

Vlaanderen is wereldkampioen in sorteren en recycleren van afval. Toch produceren u en ik elke dag afval waar we niets mee kunnen, maar ISVAG gelukkig wel. ISVAG haalt het maximum uit het huishoudelijk restafval van meer dan 1 miljoen burgers in de Antwerpse regio: we zetten het om in grondstoffen en duurzame energie.

Wat we nog extra voor jou in petto hebben?

ISVAG kijkt vooruit. We plannen de bouw van een nieuwe afvalenergiecentrale. ISVAG wil elektriciteit produceren voor 35.000 gezinnen, of warmte produceren via een warmtenet voor 40.000 gezinnen en bedrijven in de buurt. Door het maximale uit restafval te halen, dragen we bij aan een schone wereld waarin niets verloren gaat.

Wat je zal ontdekken?

Wij tonen u hoe we energie halen uit het huishoudelijk restafval van meer dan 1 miljoen inwoners in de regio Antwerpen. Hoe wordt het afval verzameld, hoe zetten we afval met de Best Beschikbare Technologie om in energie, en hoe worden de emissies tot het minimum beperkt? We leggen het u graag uit in de introductiefilm of een geleid bezoek.

Wat je zelf mag uitproberen?

U kunt de introductiefilm bekijken of het proces volgen via een gegidste wandeling doorheen het bedrijf. U kunt de plannen voor de nieuwe afvalenergiecentrale ontdekken op de infozuilen, we tonen via een demonstratie-set hoe een warmtenet werkt, er is een demonstratiewagen die op waterstof rijdt (want ISVAG wil in de toekomst graag waterstof leveren aan een multifuel tankstation in de onmiddellijke buurt), u kunt vragen stellen aan onze medewerkers en een drankje en hapje nuttigen in onze tent.

Wat wij voor de kinderen voorzien?

Voor de jongste bezoekers is randanimatie voorzien.

- workshop sleutelhangers maken met kurk

- grijpkraan met lekkers

- kinderschmink

 

ISVAG is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bezoek van 10u tot 16u. 

 

Wist je dat?

* ISVAG is opgericht in 1975

* ISVAG verwerkt meer dan 180.000 ton huishoudelijk restafval per jaar.

* 92.143.859 kWh elektriciteit geproduceerd in 2017: stroom voor meer dan 25.000 gezinnen.

* Meer dan 3.500 bezoekers per jaar.

* 55 medewerkers in dienst.