Nieuws & Evenementen

1.035 bezoekers over de vloer tijdens Openbedrijvendag 2018!

1.035 bezoekers: onze teller klokte op meer dan duizend bezoekers af tijdens de Open Bedrijvendag 2018! Voor ISVAG is de Open Bedrijvendag een uitgelezen moment om een breed publiek te tonen wat we doen: maximaal energie halen uit het huishoudelijk afval van meer dan 1 miljoen inwoners uit Antwerpen en de Antwerpse rand. De Open Bedrijvendag van zondag jl. was ook een uitgelezen kans om in dialoog te treden met de bezoekers over de toekomstplannen van ISVAG: de bouw van een nieuwe afvalenergiecentrale en de aanleg van het warmtenet. 

Hoe verloopt het productieproces bij ISVAG? Hoe halen we die elektriciteit voor 25.000 gezinnen uit het huishoudelijk restafval van meer dan 1 miljoen inwoners in de regio Antwerpen? Hoe wordt het afval verzameld, hoe zetten we afval met de Best Beschikbare Technologie om in energie, en hoe worden de emissies tot het minimum beperkt? Aan de hand van een introductiefilm en een gegidste wandeling via de controlekamer en de installatie kregen de meer dan duizend bezoekers een unieke kijk achter de schermen van ons bedrijf. 

Tijdens de gegidste wandeling was er ook veel aandacht voor de toekomstplannen van ISVAG: onze medewerkers toonden de bezoekers de concrete plannen voor de nieuwe afvalenergiecentrale en de aanleg van het warmtenet richting industrieterrein Terbekehof in Wilrijk. De bezoekers toonden opvallend veel interesse in - en enthousiasme voor  - het eerste warmtenet in de stad: inzetten op duurzame restwarmte voor 40.000 bedrijven en gezinnen is een sterk verhaal in de strijd tegen klimaatopwarming. De vermeden emissies van 40.000 verwarmingsinstallaties op fossiele brandstoffen zoals gas en stookolie maken een wereld van verschil in het streven naar een klimaat-neutrale stad. 

Ook de demonstratiewagen op waterstof, de nieuwe bedrijfsfilmpjes van ISVAG, de randanimatie voor kinderen en de frietjes of pizza: het werd erg gesmaakt tijdens Open Bedrijvendag!