Nieuws & Evenementen

ISVAG in de kijker op ISWA Wereldcongres 2018

ISVAG was erg present op het ISWA World Congres 2018 in Kuala Lumpur, Maleisië, de voorbije week. De Antwerpse afvalenergiecentrale liep in de kijker tijdens het ISWA Wereldcongres, dat alle internationale spelers rond afvalbeheer samen brengt. ISVAG voorzitter Philip Heylen stelde er onder grote belangstelling de plannen voor de nieuwe ISVAG installatie en de aanleg van het warmtenet voor. De ISVAG voorzitter kreeg tevens een prominente rol in het ISWA2018 openingsdebat en bij de lancering van ISWA's Initiative for Mayors and Municipalities in Kuala Lumpur. 

Het ISWA Wereldcongres vond vorige week in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur plaats. The Initiative for Mayors and Municipalities is een recent project van ISWA om waste management hoger op de politieke agenda van steden en mega-steden te zetten, omdat de impact van afval en de verwerking ervan zo groot is op de levenskwaliteit van vele miljoenen mensen wereldwijd. ISVAG voorzitter Philip Heylen is internationaal ISWA ambassadeur voor het project. 

ISWA, de International Solid Waste Association, is een wereldwijde, onafhankelijke en non-profit organisatie en de enige internationale federatie die duurzame oplossingen en technologieën voor afvalbeheer bevordert. ISWA brengt wetenschappers, bedrijven en overheden die werkzaam zijn in de sector afvalbeheer samen. 

ISVAG is al langer actief binnen ISWA: een absoluut hoogtepunt was de organisatie van het ISWA Wereldcongres dat in 2015 onder het voorzitterschap van ISVAG voorzitter Philip Heylen in Antwerpen werd georganiseerd en dat vandaag nog steeds geldt als voorbeeld voor alle ISWA Wereldcongressen. Op internationale congressen wordt het succesvolle beleid van OVAM, Interafval en alle Vlaamse afvalintercommunales vaak geprezen als “best practice”. Verschillende landen en regio’s toonden zich bijzonder geïnteresseerd in de resultaten van de selectieve inzameling, de recyclage en hoogtechnologische eindverwerking met energieproductie, die we in Vlaanderen hebben uitgebouwd.