Nieuws & Evenementen

Nieuwe Raad van Bestuur van ISVAG treedt aan

De nieuwe Raad van Bestuur van ISVAG is gisteravond voor het eerst bijeen gekomen, en meteen zijn ook zijn ook de nieuwe voorzitter en de ondervoorzitters van ISVAG verkozen: Kristof Bossuyt wordt de volgende zes jaar voorzitter van ISVAG. Maarten De Bock en Dries Holvoet zijn tot ondervoorzitter van ISVAG verkozen. De nieuwe Raad van Bestuur zal zetelen tot 2024.

ISVAG voorzitter Kristof Bossuyt: "Ik geloof in ISVAG en in de noodzaak van het toekomstplan. Ik heb de voorbije zes jaar als ondervoorzitter van ISVAG gezeteld, en ik ben overtuigd geraakt van de ernst en de grondigheid waarmee de directie en het managementteam het bedrijf leiden, en tegelijk de toekomst voorbereiden met de plannen voor de bouw van een nieuwe afvalenergiecentrale in Wilrijk. Die aanpak is niet gestoeld op de waan van de dag, maar op een open blik over wat in het vakgebied van waste management leeft, en op gedegen wetenschappelijk onderzoek."

"Met de nieuwe installatie zal ISVAG écht een impact hebben op de CO2 uitstoot en de luchtkwaliteit in de Antwerpse regio, in de stad en in de onmiddelijke buurt. We kunnen écht bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van Vlaanderen en de stad."

Dank aan afscheidnemend voorzitter Philip Heylen

Met de verkiezing van Kristof Bossuyt tot nieuwe voorzitter neemt ISVAG afscheid van Philip Heylen, die de voorbije achttien jaar de Raad van Bestuur van ISVAG heeft geleid. Philip Heylen: "Achttien jaar lijkt een eeuwigheid, maar in werkelijkheid is deze periode voorbijgevlogen. Dat is te wijten aan het feit dat ik mag terugblikken op een bijzonder interessante en leerrijke periode, zonder één saai moment. Dankzij ISVAG heb ik kennis gemaakt met de wereld van de afvalverwerking en hernieuwbare energieproductie. Een boeiende sector, waarin Vlaanderen zich de afgelopen jaren absoluut als koploper heeft getoond. En waarin ISVAG stilaan ook de erkenning kreeg die het met recht en rede verdient. Ik ben blij dat ik hieraan, samen met het ganse ISVAG team, een steentje heb kunnen bijdragen."

"Ik wens mijn opvolger Kristof Bossuyt, de ondervoorzitters Maarten De Bock en Dries Holvoet, en het voltallige ISVAG-team onder leiding van directeur Kristel Moulaert een succesvolle toekomst met dit bedrijf. Ik hoop dat binnen afzienbare tijd de nieuwe installatie een feit zal zijn. Die installatie, mét bijhorend warmtenet, zal de lat opnieuw hoger leggen in de sector en ervoor zorgen dat ISVAG de voorbeeldfunctie, die we de afgelopen jaren samen hebben opgebouwd, verder kan bestendigen."

ISVAG dankt afscheidnemend voorzitter Philip Heylen van harte voor de inzet en de gedrevenheid waarmee hij de voorbije achttien jaar kleur heeft gegeven aan het bedrijf.