Jeugdbewegingen ruimen zwerfvuil op voor ISVAG

Op zaterdag 19 september was het World Cleanup Day: de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Dan werd er in meer dan 150 landen door miljoenen mensen afval opgeruimd.

Ook ISVAG, het afvalverwerkingsbedrijf in Wilrijk, organiseerde een actie: samen met de jeugdbewegingen van Aartselaar en Wilrijk werd er zwerfvuil geruimd in de straten en bermen in de buurt.

96 kinderen en jongeren van vijf verschillende jeugdbewegingen stonden paraat om zwerfvuil op te ruimen. Aan het eind van de namiddag werd al het ingezamelde zwerfvuil naar ISVAG gebracht waar het gewogen en gesorteerd werd. Per ingezamelde kilo zwerfvuil gaat ISVAG de jeugdbewegingen ook financieel steunen.

In totaal werd er 576,71 kilo zwerfvuil verzameld. Tussen het afval zaten onnoemelijk veel sigarettenpeuken en drankblikjes, maar ook veel mondmaskers. De coronacrisis heeft dus geen goede impact op de hoeveelheid zwerfvuil in de buurt. Dit was voor veel kinderen en jongeren ook een eye-opener: ook zij schrokken ervan hoeveel troep er rondslingert.