Over ISVAG

Samen voor minder afval, Samen slim.  

Historiek

ISVAG is in 1975 opgericht als intergemeentelijke samenwerking voor afvalverwerking. Sinds die tijd is er veel veranderd. Vroeger zat alle afval door elkaar: glas, papier, textiel, blikjes, plastic, noem maar op. Dat is al lang niet meer zo. Mensen scheiden hun afval netjes. In Vlaanderen zijn wij zelfs koplopers op vlak van recyclage. Dat scheelt al heel veel restafval en dat is belangrijk. We verbranden dat laatste beetje restafval in een roosteroven en dat doen we zo goed, dat de rookgassen die daarbij vrijkomen maar een fractie zijn van de toegelaten normen. Dat scheelt dus al voor het milieu. Maar, zeggen wij, voorkomen is beter dan genezen. Hoe minder afval we met z’n allen produceren, hoe beter voor iedereen.

Een bezoek op ISVAG

Een bezoekje brengen aan ISVAG is een echte verkenningstocht, je kan precies zien hoe afval verwerken in z’n werk gaat en wat daar allemaal bij komt kijken. We ontvangen het hele jaar door veel bezoekers, hele schoolklassen tegelijk zelfs. In ons bezoekerscentrum, met professionele projectie- en geluidsapparatuur kunnen we je perfect uitleggen wat we zo belangrijk vinden. Dan hebben we het niet alleen over afvalverbranding maar over de hele kringloop van product tot afval.

We bezochten ISVAG met het 5de en 6de leerjaar. We kregen veel interessante info die heel goed aansloot bij onze lessen, zowel in de uitleg vooraf, in het filmpje als tijdens de rondgang. De rondleiding was duidelijk en heel concreet. Onze twee begeleiders waren ook fantastische vertellers. Heel blij met deze leerrijke dag! De leerkrachten kijken er al naar uit om terug te komen!- Sleutelhof Rumst

Voor wie?

Iedereen van 10 jaar en ouder is welkom bij ISVAG, grotere groepen van 20 à 30 personen zullen worden gesplitst vanwege de veiligheid. En het is helemaal gratis. Het is wel handig om een bezoek een tijdje van te voren aan te vragen, zodat we samen een goede datum voor kunnen bepalen. Aanvragen kan via info@isvag.be of door te bellen: 03 877 28 55. Na de inschrijving versturen we een bevestigingsbrief met routebeschrijving en veiligheidsvoorschriften.