ISVAG steunt

ISVAG wil vanuit zijn rol als afvalenergiecentrale blijven bijdragen aan de realisatie van maatschappelijk relevante doelstellingen die naar voren geschoven werden door de Verenigde Naties als de mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. De zogenoemde Sustainable Development Goals (SDG) vervangen de Milleniumdoelstellingen en vinden wereldwijd weerklank.
Inzetten op mensen is dan ook één van de strategische krachtlijnen van ISVAG en daarom ondersteunen we tal van organisaties met een belangrijke maatschappelijke impact.

We willen graag dat onze kinderen voldoende beweging krijgen. Daarom sturen wij ze, vaak tijdens piekuren, de weg op richting school. Maar is deze vorm van beweging wel zo gezond met de luchtverontreiniging die er in Vlaanderen is? En wat doet die luchtverontreiniging met de gezondheid van onze kinderen? Dit zijn vragen die het UZA, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen (UA), onderzoekt in het project: REACH. Het onderzoek staat onder leiding van prof. Stijn Verhulst, diensthoofd kindergeneeskunde en kinderlongarts.

https://www.uza.be/Reach

 

Antwerp Pride herdenkt en viert de lange weg die de LGBT+ gemeenschap heeft afgelegd voor acceptatie en gelijke kansen. Een traject dat nooit stopt, want acceptatie is niet vanzelfsprekend en er is nog steeds sprake van uitsluiting, discriminatie en geweld tegen LGBT+, zowel in ons land als in het buitenland. Door een platform te geven aan de vele stemmen binnen de gemeenschap probeert de organisatie het grote publiek te sensibiliseren en bruggen te bouwen tussen de vele actoren in de samenleving.

https://antwerppride.tv

Elk jaar steunt ISVAG het Ubuntu festival in Boom. Ubuntu Festival is een mix van muziek, wereldmarkt, animatie en wereldkeuken. Elk jaar opnieuw staat sfeer en duurzaamheid bij hen aan de top!

https://www.facebook.com/ubuntufestival.be/

 

Sinds enkele jaren maakt de sociale werkplaats van Natuurpunt in Ekeren bijenhotels voor solitaire bijen. De insecten hebben het vandaag erg moeilijk in een landschap waarin steeds minder nectarplanten voorkomen en lijden verder erg onder pesticidengebruik en ziektes. Met een bijenhotel kan je de bijen een duwtje in de rug te geven. In de bijenhotels verwerken zij bamboestengels en al dan niet gekleefde houten stammetjes met gaatjes van diverse diameters. Dat zijn ideale nestmaterialen voor bijen.

Het bijenhotel van ISVAG staat naast de toegangsweg in een stukje bosrijk gebied. Tijdens een rondleiding bij ISVAG kan u ons bijenhotel bezoeken.

https://www.natuurpunt.be/

HeartSaver is een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED’s) in België te verhogen door lobbying, bewustmaking, het organiseren van groepsaankopen en de werving van fondsen om de financiële drempel voor de aanschaf en het onderhoud van hartstarters zo laag mogelijk te houden. 

http://heart-saver.eu/

 

Verder steunen wij ook Kom op tegen Kanker, de lokale jeugdbewegingen, de volleybalclub van Hemiksem, ISWA young professionals en de documentaire ‘Eden’ van Jeroen Broeckx. Indien u interesse hebt in onze sponsoring, gelieve contact op te nemen via info@isvag.be.