3e Warmteworkshop

Warmte vertegenwoordigt een aandeel van ongeveer 50% van het totale energieverbruik in Europa. Een groot aantal afnemers, van particuliere woningen tot commerciële, publieke en industriële klanten zijn ondertussen aangesloten op een warmtenetwerk. Vandaag zijn er duizenden stadsverwarmingssystemen in Europa, die samen momenteel meer dan 10% van de totale Europese warmtevraag leveren. Recente geopolitieke ontwikkelingen hebben duidelijk gemaakt dat we moeten inzetten op alle mogelijke oplossingen die bijdragen aan onze energie-onafhankelijkheid.

In maart 2017 ondertekenden ISVAG en de Deense federatie van warmtebedrijven (DBDH) een intentieverklaring, met het oog op de uitwisseling van kennis en informatie. Samen met EnergyVille, Warmtenetwerk Vlaanderen, Interafval (VVSG) en de Provincie en POM Antwerpen en met de steun van verschillende bedrijven en organisaties uit de sector organiseerden we in november 2018 en december 2019 twee succesvolle edities van de “District Heating Workshop” in Antwerpen. Door covid liet de derde editie even op zich wachten. Gesteund door de positieve feed-back van de meer dan 200 deelnemers, organiseerden we vorige week de derde internationale workshop over stadsverwarming in het Provinciehuis in Antwerpen.

Dit werd mogelijk dankzij de samenwerking tussen , Warmtenetwerk Vlaanderen / ODE VlaanderenVVSGProvincie Antwerpen & POM Antwerpen,  Agentschap Innoveren & Ondernemen – VLAIOAgoriaSirris & VITO

warmteworkshop