Boomplantactie

Om de lancering van de nieuwe website in de kijker te zetten lanceren we een boomplantactie!

 

Waarom een boom of struik?

Bomen zijn onze grootste kompanen in de strijd tegen klimaatverandering én tegen de achteruitgang van de biodiversiteit. We weten dat CO2 één van de belangrijkste boosdoeners is onder de broeikasgassen. Bomen halen CO2 uit de lucht en vormen die via fotosynthese om tot zuurstof en plantmateriaal.

Jouw tuin of terras, klein of groot, kan een verschil maken voor de natuur én het klimaat. Niet alleen wordt het minder snel warm in een omgeving met bomen maar houden ze ook de temperatuur stabiel door vocht in de lucht te brengen.

 

De actie:

We hebben op een van de pagina’s van de website een bewegend boompje geplaatst. Deze boom past uiteraard niet in zijn omgeving en vandaar dat dit wordt benoemd als een ‘Easter Egg’*.

Indien jullie dit ‘Easter Egg’ kunnen vinden, dienen jullie hierop klikken en dan zal er een emailvenster openen, gericht aan ons. In deze email mag geschreven worden op welke pagina jullie de boom vonden. Elke deelnemer kan 1 keer een email versturen.

Na verloop van de wedstrijd (7 oktober 2020) worden er 10 winnaars verloot uit alle inzendingen.

Er kan een waardebon gewonnen worden ter waarde van 50 euro bij Plantencentrum van der Auwera te Aartselaar waar allicht een mooie boom of struik mee kan aangekocht worden! We zouden het heel leuk vinden mocht er achteraf een foto worden getrokken van de nieuwe boom of struik!

 

Klik hier om het reglement te downloaden: Reglement boomplantactie