Jommeke bezoekt ISVAG

Op 24 oktober 2022 werd het officiële startschot gegeven van de samenwerking tussen Jommeke en ISVAG!

Dankzij striptekenaar Jef Nys is Wilrijk ook een beetje Zonnedorp, het dorp waar de verhalen van Jommeke zich grotendeels afspelen. De geestelijke vader woonde tot zijn overlijden in 2009 in Wilrijk. Dat is vandaag te merken in het straatbeeld, waar de sympathieke stripfiguur geregeld opduikt en sinds kort ook in het Steytelinckpark waar de Plastieken Walvis van professor Gobelijn te vinden is.
Dat Jommeke ook strijdt voor een afvalvrije wereld, konden we al lezen in 1972. Toen dook de Plastieken Walvis voor het eerst op in het gelijknamige 50ste stripverhaal van Jommeke. In 2020 verscheen nummer 300, ‘De Plasticjagers’, waarin de stripheld samen met professor Gobelijn een nieuwe versie van de onderzeeër ontwikkelt, die plastic afval omzet in energie.
Afval omzetten in energie, dat is ook wat ISVAG in Wilrijk doet. Met het niet-recycleerbaar restafval van meer dan 1 miljoen inwoners wordt elektriciteit geproduceerd voor meer dan 25.000 gezinnen en warmte die aan bedrijven in de buurt wordt geleverd. Logisch dus dat ISVAG en Jommeke elkaar gevonden hebben.
Om de samenwerking te vieren, kwam Jommeke langs bij ISVAG. Samen met voorzitter Kristof Bossuyt gaf hij een rondleiding in de afvalenergieinstallatie, voor leerlingen van de Neerlandschool uit Wilrijk. Na het bezoek kregen die ook allemaal het stripalbum ‘De Plasticjagers’ mee, waarin een extra dossier over de werking van ISVAG is opgenomen. Alle leerlingen die met hun school een bezoek brengen aan de installatie krijgen vanaf nu dit speciale album cadeau.
Jommeke met bezoekers Op ISVAG
Jommeke Op ISVAG2