Problematiek lachgascilinders

In onze verwerkingsinstallatie worden er steeds vaker ontploffingen vastgesteld die veroorzaakt worden door gedeeltelijk gevulde lachgascilinders. De explosies veroorzaken schade aan de oven en zijn een gevaar voor onze medewerkers.

Tegenwoordig zijn de lachgasflessen een ware plaag. Afvalmedewerkers vinden ze terug op allerlei plaatsen op het openbaar domein: als zwerfvuil en sluikstort aan openbare vuilnisbakken, glasbollen en textiel containers. Ook in de restafval zakken zijn ze steeds vaker terug te vinden.

Eenmaal de lachgas flessen in de ophaalwagens terecht komen eindigen ze in de afvalverwerkingsinstallaties. Dit zorgt voor ontploffingsgevaar!

Lachgas problematiek
lachgasproblematiek

Wij laten daarom geen bezoeken meer toe in onze installatie, vanwege van de risico’s die deze explosies met zich meebrengen.

lachgas WAT DOE JE ERMEE

Algemeen verbod lachgas

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kondigden aan in een persconferentie in december 2023 dat er een algemeen verbod komt op lachgas. Het bezit, het vervoer en de verkoop ervan zijn strafbaar vanaf 8 april 2024.

Lees hier het artikel