ISVAG wint de CEWEP communication award 2023

Voor de tweede maal wint ISVAG de CEWEP communication award!

De 250 deelnemers aan het CEWEP congres, dat van 14 tot 16 juni in Berlijn werd georganiseerd, mochten opnieuw een communication award uitreiken.

De speciale editie van het Jommeke album ‘De Plasticjagers’, waarmee ISVAG schoolkinderen informeert over de werking van een afvalenergiecentrale en leert hoe ze zelf minder afval kunnen produceren, was één van de drie genomineerde communicatieprojecten.

Na de stemming bleek dat de samenwerking van ISVAG met Jommeke de meeste deelnemers kon bekoren. ISVAG-voorzitter Kristof Bossuyt en directeur Kristel Moulaert mochten de award in ontvangst nemen, uit handen van CEWEP-voorzitter Paul De Bruycker.

Jaarlijks verwelkomt ISVAG duizenden schoolkinderen voor een bezoek. Het is een hele uitdaging om aan tieners een boodschap te brengen over afval, vooral over een technische installatie waarin het afval wordt verwerkt. Sinds enige tijd helpt Jommeke ISVAG om een vitale boodschap over afvalpreventie en -verwerking naar de leefomgeving van kinderen te vertalen.

Samen met de uitgever werd een speciale editie van het stripboek ‘De Plasticjagers’ gemaakt en gedrukt, die naast de gewone strip ook een aantal extra pagina’s bevat over de werking van onze afvalenergiecentrale en boodschappen die jongeren aanmoedigen om afval te vermijden. Kinderen die met hun school ISVAG bezoeken krijgen het stripboek cadeau.