Worldcleanup weekend was een groot succes!

Op zaterdag 18 september was het World Cleanup Day: de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Er werd in meer dan 150 landen door miljoenen mensen afval opgeruimd.

Ook wij organiseerden een grote opruimactie: samen met de jeugdbewegingen van Aartselaar, Wilrijk, Hemiksem, Schelle, Reet en Hoboken werd er zwerfvuil geruimd in de straten en bermen in de buurt. Gezien het grote succes vorig jaar, hebben we samen met de groepen het ganse weekend opgeruimd.

Bijna 200 kinderen en jongeren van 12 verschillende jeugdbewegingen stonden paraat om zwerfvuil op te ruimen. Aan het einde van het weekend werd al het ingezamelde zwerfvuil hierheen gebracht waar wij het konden wegen. Per ingezamelde kilo zwerfvuil krijgen de jeugdbewegingen een financieel steuntje in de rug.

In totaal werd er 1814 kilogram zwerfvuil verzameld. Tussen het afval zaten onnoemelijk veel sigarettenpeuken en drankblikjes, maar ook veel grote stukken ijzer. Net zoals vorig jaar was dit voor veel kinderen en jongeren ook een eye-opener: zij schrokken ervan hoeveel troep er rondslingert en vooral zo snel na een vorige opruimactie.

Ook de pers was aanwezig voor dit mooie resultaat vast te leggen!

Klik hier voor het filmpje te zien op de ATV website!

 

Klik hieronder voor het reglement van de cleanup!